Translate

10 mars 2011

Inläggning av svamp i olja


INLAGD SVAMP I OLJA
Antingen svampen ska läggas in i
saltlake eller olja, ska den först läggas i vinäger.
Svampen förlorar då sin arom men
behåller fastheten och utseendet, så att den påminner om en förliden sommar.

Då en traditionell antipasto måste innehålla något pikant och syrlig för att reta aptiten är de här delikatesserna precis vad du behöver.

Denna metoden är något dyrare, eftersom svampen ska täckas med ren olivolja för att hålla. 
Använd endast de spädaste svamparna och kom ihåg att absolut renlighet är av yttersta vikt. 

Till 2 kg svamp behövs: 
1 liter fin vit vinäger 
5 dl vatten 
2 msk salt 
5 lagerblad 
10 kryddnejlikor 

Koka upp ingredienserna till lagen, lägg i svampen och låt koka i 5 - 10 min, beroende på svampsort. 
Låt svampen rinna av. 
Se till att du inte rör svampen med händerna eftersom svampen är steril. 
Bred ut svampen på rena dukar för att kallna och torka ett par timmar. 
Sterilisera burkar med tättslutande lock. 
Lägg lite svamp i burkarna, häll på lite olivolja och blanda försiktigt så all svamp blir inoljad. 
Använd samma sked hela tiden. 

Lägg i mer svamp och olja och upprepa proceduren tills burkarna är fyllda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...