Translate

10 mars 2011

Djupfrysning av svamp.

RÅ SVAMP 
Karljohan, Brunsopp, Svart trumpetsvamp, Blek taggsvamp, Tegelröd björksopp och Champinjon är utmärkta att frysa direkt råa. 

Efter förvällning är Blodriskan alldeles utmärkt att frysa. 
Låt svampen puttra i sitt eget spad på svag värme tills det mesta av vattnet har försvunnit. Tillsätt ev. lite salt men inget fett med tanke på hållbarheten och förvara svamparna i plastburk i frysen. 
Välj små larv-fria exemplar. 
Rensa omsorgsfullt, lägg 8 - 10 st. i en plastpåse, sug ut luften och förslut påsen. 
Frys in och förvara i högst minus 18 grader. 

Du kan också styckfrysa svampen genom att lägga ut dem på en bricka som ställs in i frysen. 
Lägg dem i en påse när de är hårdfrysta. 
Glöm inte att sätta etikett och datum på påsen. 
Tina aningen genom att fritera den frysta svampen några sekunder, eller lägg svampen i kokande saltat vatten några minuter tills den är mjuk, låt den rinna av, skiva den och använd den färsk. 

INFRYSNING MED SMÖR
Stek soppar i smör, vilket skyddar dem mot att frysskadas. 

Var inte snål med smöret, 250 g till 750 g svamp. 
Mjuk-stek några finhackade lökar i smöret, lägg i den skivade svampen och stek under omrörning i 10 - 12 minuter. 
Låt svampen kallna och lägg den i tättslutande frysburkar. 
Sätt etiketter med namn och datum och frys in. 
Tina upp svampen i rumstemperatur i en timme eller använd mikrovågsugn. 

Smörsvampblandningen används som grundstomme i soppa eller sås eller äts som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...